BULLDOG training

BULLDOG TRAINING

weerbaarheidstraining voor kinderen       

VOOR WIE. Voor sommige kinderen is leuk met leeftijdgenootjes omgaan niet zo vanzelfsprekend. Ze zijn te verlegen, of sociaal niet vaardig genoeg. Door negatieve ervaringen met andere kinderen raken ze steeds meer zelfvertrouwen kwijt. Vaak gaat het van kwaad tot erger en worden ze er uit gepikt en gepest. Soms zelfs met fysieke-, spanningsklachten tot gevolg. Een weerbaarheidstraining waarbij geleerd wordt jezelf te blijven in verschillende situaties is dan een uitkomst.

BULLDOG TRAINING IS BIJZONDER. Bij deze training worden namelijk de (therapie)honden van Contacthond ingezet om samen met de kinderen te werken aan zelfvertrouwen en eigenwaarde. Een hond veroordeelt niet en nodigt op een speelse en laagdrempelige manier uit tot contact. Omdat een hond op subtiele lichaamstaal reageert leer je als het ware in de spiegel te kijken naar jezelf. Spelenderwijs wordt zo ontdekt wat nodig is om de hond te laten luisteren naar je en wat nodig is om ‘van je af te bijten’.

HOE WERKT HET PRECIES. We werken in kleine groepjes van 4-6 kinderen met twee trainers en een therapiehond. Daardoor is er optimale aandacht voor de deelnemers. In 8 trainingen wordt op speelse wijze gewerkt om eigen kracht te ervaren en te versterken, leren ja en nee te zeggen en om te leren weerbare lichaamshouding en taal te gebruiken. We gebruiken behalve de honden daarbij ook technieken uit o.a. de Rots en Water training.

WAAR. De BULLDOG trainingen worden in het therapiecentrum van Contacthond in Vijfhuizen gegeven. Spieringweg 583A, 2141 EA Vijfhuizen.

WANNEER. Op woensdagmiddag. Van 14:00-15:00 uur voor kinderen van 8-12 jaar en van 15:30-16:30 uur voor kinderen van 13-16 jaar.

AANMELDEN. Aanmelden kan door een bericht te sturen naar info@contacthond.nl met uw contactgegevens.

KOSTEN. De kosten voor 8 sessies inclusief huiswerkopdrachten en telefonisch intakegesprek bedragen 50 euro. De trainers zijn gecertificeerde rots-water trainers, waardoor een deel van deze kosten door sommige zorgverzekeraars wordt vergoed.