Je bent een jongere

Waarom een jongerencoach?

Je zit niet lekker in je vel, je loopt vast op school, je voelt je onzeker, je hebt moeite met vrienden maken, je zit even niet op 1 lijn met je ouders, broer of zus, bent gespannen voor toetsen, voelt je overprikkeld, wordt gepest, slaapt slecht of je weet gewoon even niet waarom het allemaal niet wil lukken.

Je wilt hier iets aan doen en kunt daarbij wel een steuntje in de rug gebruiken. Een coach kan jou deze ondersteuning geven. Ik ben Sandra, jongerencoach.

Zo werkt het

Samen kijken we eerst naar wat je graag wilt veranderen. Hoe ziet de situatie eruit zoals je het wilt hebben? Dan is het natuurlijk de vraag: hoe kom je daar? Om dat te ontdekken gaan we vooral doen: we kunnen naar buiten, bijvoorbeeld wandelen of een andere vorm van beweging en ondertussen onderzoeken we al pratende en doende de mogelijkheden om tot jouw oplossing te komen.  Bij slecht weer of als je behoefte hebt aan stilte en rust, kunnen we afspreken in mijn praktijk, ‘De Hut’.

Je hebt verschillende kwaliteiten en sterke eigenschappen die je in kunt zetten om tot je doel te komen. Gedurende het coachen zal je gaan ontdekken wat voor jou werkt en daarmee kun je zelfverzekerd aan de slag met je uitdagingen in de toekomst.

Jij zal het meeste werk doen en je verantwoordelijkheid nemen. Ik ben er om je te steunen en je te helpen tot je zelf weer verder kunt. Door verschillende spelvormen, oefeningen, te praten, te bewegen en door creativiteit help ik je op weg. Jouw inbreng is voor mij het belangrijkste.

Ik werk op basis van vertrouwen. Alles wat je vertelt blijft tussen ons, tenzij je je in een gevaarlijke situatie bevindt of anderen in gevaar blijken te zijn. Dan bespreken we samen welke stappen nodig zijn om jouw veiligheid of die van anderen te garanderen.

Hoeveel keer er nodig is om bij elkaar te komen, hangt af van de vraag. We gaan op jouw tempo. Als jij het wilt, kunnen je ouders, broer of zus ook een (aantal) keer aanwezig zijn bij het gesprek.

Contact

Je bent tussen de 12 en 25 jaar. Je kunt mij zelf bellen of mailen. Je kunt ook je ouders of verzorgers vragen om contact met mij op te nemen. Als je jonger dan 16 jaar bent, heb ik altijd akkoord nodig van je ouders of verzorgers. In een eerste kort gesprek maken we kennis met elkaar en nemen we samen de afspraken door. Je beslist zelf of je dit alleen met mij wilt doen, of met je ouders erbij.

Meisje (jonge mantelzorger) 15 jaar:

Wat ik aan het coachen gehad heb: Ik ga nu iets eerder de drempel over om hulp of afleiding te zoeken bij anderen, omdat ik nu meer zelfverzekerder ben, door de complimenten van anderen dan alleen van je ouders.  Ik heb geleerd om erover te praten en gemerkt dat het oplucht. Praat er over met anderen. Je moet er niet zelf mee blijven rondlopen.

Ik zou andere jonge mantelzorgers het coaching traject adviseren. Het is leuker dan een gesprek met bijv. een psycholoog. Je doet dingen in spelvorm. En er is snel resultaat. De plek bij Sandra was prettig: een rustige omgeving met weinig afleiding. Beter dan gesprekken thuis, waar veel afleiding is. Sandra is heel aardig , een leuk mens, het klikt goed.