BODY COACHING

Omdat lichaam en geest sterk verbonden zijn met elkaar, hebben klachten van het één invloed op het ander. Om die reden is het zo belangrijk naar het geheel te kijken. Fysieke klachten kunnen hun oorsprong hebben in mentale disbalans. Zo kan stress leiden tot een verkrampte nek of pijnlijke schouders en andersom kan een lichamelijke beperking ertoe leiden dat je vastloopt in je hoofd. 

Samen kijken we naar de huidige situatie en wat jij graag veranderd wil hebben. Waar krijg je energie van? Ga je blij naar je werk? Hoe zit het met je voeding en beweging? Waar loop je op leeg? Wat ontspant je? Ik help je inzichten krijgen in je leefstijl, je kwaliteiten, je talenten en hoe je die in kunt zetten om je doel te bereiken. Het uitgangspunt is dat jij bepaalt waar je heen wilt. Ik bied je een steuntje in de rug bij het ontdekken van de mogelijkheden en begeleid je in het proces van verandering naar de voor jou gewenste situatie.

Coaching gaat heel goed samen met massage. Tijdens de massage word je je bewust van de spanningen en blokkades in je lijf. Door jouw omstandigheden, je leefstijl en de prikkels waar je aan bloot gesteld wordt, onder de loep te nemen, kan de verbinding gelegd worden tussen de verschillende factoren.  

Hoe ziet dat er in de praktijk uit? Daar zijn verschillende opties voor en we gaan voor de vorm die bij jou het beste past. Je kunt kiezen voor een gecombineerde sessie. Dat wil zeggen dat een deel van de tijd benut wordt voor coaching en het andere deel voor de massage. Sommigen vinden het juist fijn om tijdens de massage te praten. Dan wordt het coachen geïntegreerd in de massage. De andere optie is om de coaching sessie(s) apart te boeken. Als blijkt dat massage aanvullend kan werken, wordt dat los erbij ingepland.